Ekologisk mat, Ekologiskt

Igelkottkakor

igelkottkakor
Igelkottkakor

Igelkottkakor är söta, enkla och roliga att baka. Följ receptet nedan för att baka igelkottkakor till barnkalaset, grannar, förskolepedagogerna eller bjuda på jobbet. Man blir glad av att få något fint att titta på och som dessutom är otroligt goda.  

Du behöver följande:
200 g kallt ekologiskt smör

1 dl florsocker
4 ½ dl ekologiskt vetemjöl
1 nypa salt

Garnering av igelkottskakorna:
ca 100 g mörk ekologisk choklad. Smält chokladen
En skål med kokos

Tid:
ca: 40 min

Så här bakar du igelkottkakor

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 160 grader.

2. Knåda ihop smöret med florsocker, vetemjöl och salt till en stor deg.

3. Dela degen små delar, ca 20 bitar.

4. Nu kan du forma dem till igelkottar. En smal nos och rund kropp.

5. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.

6. Låt igelkottkakorna gräddas mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem sedan svalna på plåten.

7. Smält choklad i en skål medan igelkottkakorna svalnar

8. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan, den runda delen) i smält choklad.

9. Lägg kokos i en skål och strö kokos över kroppen. Doppa nosen i chokladen och lägg sedan kakan på ett nytt bakplåtspapper.

10. Doppa baksidan på en sked, eller annat som har ett smalt skaft i den smälta chokladen och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (i kylen kan vara bra). Förvara sedan igelkottkakor i en burk med slutande lock för att behålla bästa resultat.

Du kan välja att använda dig av ekologiska alternativ som jag har gjort eller byta ut dessa mot något annat alternativ som passar dig bättre. Jag har nära till mina ekologiska varor då min butik alltid har dessa vilket blir naturligt för mig. Det går så klart att välja efter pris och eget önskemål. 

Kör hårt!

Nu kan du bjuda på igelkottkakor till kaffet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *