Giftfritt

Vattenflaska

Vattenflaska är otroligt bra att ha med dig var man än befinner sig. Speciellt nu under denna sommar har vattenflaskan varit perfekt. Däremot är det extra viktigt att tänka på hur flaskan är gjord. Det är smidigt att köpa med sig vatten på flaska men hur gott är det att dricka plastvatten? Värmen gör att flaskan i plast släpper ifrån sig kemikalier vilket inte är bra för vår hälsa. En del kemikalier stannar i kroppen under kort tid men varje dag möts vi av nya. 

Ett bättre alternativ för vattenflaskan i plast är den i rostfritt eller glas. Då undviker du att påverka din hälsa i samma exponering som med vattenflaskan i plast. Det gäller inte bara dig själv utan även barnen. Även om du inte har barn känner du kanske någon som har. 

Vattenflaska i rostfritt

Det kan upplevas dyrt att köpa en helt ny vattenflaska i rostfritt men faktum är att du kan behålla flaskan under väldigt lång tid. En vattenflaska i  plast finns ofta tillgänglig men det kan ofta bero på vanan. Det är så enkelt att gå in på pressbyrån och köpa en flaska med vatten att du inte behöver fundera varför du köper den eller om det finns något annat alternativ. Det tar ofta tid att bryta en vana, det upplevde jag. Tillslut tog jag steget och köpte en i rostfritt. Till en början tog även det lång tid innan jag faktiskt använde den. Vanan att ta med sig den fanns inte. I dag hänger den med ständigt, i vagnen, på jobbet en även hemma etc. Jag har inte bara bytt ut vattenflaskan men det var en av de första jag bytte ut. Vill du byta ut mer än så har jag skrivit om hur du kan plastbanta ännu mer här i bloggen. 

vattenflaska
Vattenflaska i rostfritt

1 reaktion på ”Vattenflaska

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *